Diskussionsklubben ”Det etiske hjørne” for unge

- vil du lade din mening lyde og samtidig blive klogere på verden og menneskene omkring dig?

Diskussionsklubben ”Det etiske hjørne” for unge

At diskutere ligger dybt forankret i vores kultur. Vi lever i et demokrati og er vant til, at beslutninger bliver taget på baggrund af en diskussion – det er f.eks. det, der sker til daglig i vores folkestyre, hvor politikerne diskuterer sig frem til en løsning på en given problemstilling. Hvor man lytter, giver sin mening til kende – og måske bliver klogere undervejs.

Men det er dog ikke kun, når det handler om politik, at vi har brug for at diskutere tingene igennem. Vi har også brug for at få diskuteret etiske og moralske begreber igennem, før vi ved, hvordan vi vil reagere i vores liv med hinanden. Etik og moralske spørgsmål er altså uomtvistelige emner i ethvert menneskeliv: Er jeg f.eks. for fri abort – jamen, så er jeg næsten nødsaget til at have taget stilling til, hvornår et liv er et liv, og hvem der kan tage beslutninger vedr. dette liv. Eller kan jeg bekende mig som kristen, selvom jeg oplever en hverdag fuld af tvivl og tanken om, om ”dette nu også kan passe”? Hvilken plads har tvivlen i et menneske- og et trosliv?

Vi – 3 præster, Hanne Thordsen, Jane Fromberg og Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen vil gerne tage hul på disse spørgsmål og vise, at kirken også er et sted, hvor man tør at stille spørgsmål og bliver udfordret på sin holdning. Martin Luther slog som bekendt sine teser op på en kirkedør for 500 år siden i et håb om, at de kunne diskuteres, og at man sammen kunne nå frem til en ny løsning. Det ligger derfor i den protestantiske ånd, at vi skal turde sige vores mening højt og lade os udfordre på den.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for deltagelse i diskussionsklubben – ud over en lyst til at blive klogere på emner, der på en eller anden måde berører os alle. Og så skal du naturligvis være indstillet på at diskutere i en god og saglig tone, så vi kan hygge om kagen efter diskussionsmødet i ro og fordragelighed.

Vi har sat følgende temaer og mødedatoer op for diskussionsklubben. Mødeaftener vil forgå på skift ml. de 3 sogne huse, Gudme Sognehus, Hesselager sognehus og Oure sogne/konfirmandsal)

Onsdag d. 17. januar kl. 19.30                                                         Dannelse (Gudme sognehus)

Onsdag d. 21. februar kl. 19.30                                                       Aktiv dødshjælp (Hesselager sognehus)

Onsdag d. 21. marts kl. 19.30                                                           Tro og tvivl (Oure sogne/konfirmandsal)

Onsdag d. 25. april kl. 19.30                                                             Kulturmøde: Ny i Danmark

Vi håber, at I unge mennesker vil være med til at diskutere. Vi har i første omgang sat nogle temaer op, indtil vi har fået diskussionsklubben ordentligt op at stå – det er herefter tanken, at deltagerne selv byder ind med emner, som de gerne vil have taget op.

Har du spørgsmål til diskussionsklubben, er du meget velkommen til at kontakte sognepræst Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen på 23399962 eller pr. mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vel mødt!  Sognepræsterne Hanne Thordsen, Jane Fromberg og Christian Rubech Hartmeyer –Dinesen.

Vi mødes første gang onsdag d. 17. januar kl. 19.30 i Gudme Sognehus (lige ved siden af præstegården, Kirkegade 19 i Gudme). Vel mødt!